9 Ağustos 2014 Cumartesi

KADINLAR

    

 
  
       Kadınları anlamak zor iştir, meşakkatlidir. Bir dedikleri diğer davranışını tutmaz mesela. İstekleriyle yaşadıkları hep ayrı şeylerdir. Çünkü konuşurken beyinlerini , yaşarken hislerini kullanırlar. Sorarsan eğer hepsi ikişki yaşamak ya da evlenmek istediği erkeği öyle anlatırlar ki dört dörtlük bir adam.. Kişiliği  , karekteri düzgün, güvenilir, saygıyı, sevgiyi, sadakati iyi bilen birini istediklerini söylerler. Lakin yaşantılarında aşık oldukları erkeğe bakınca bu özelliklerin çok küçük bir kısmını taşıdığını görür, şaşırır kalırsın. Şaşırma! Kişiliği düzgün, karekterli insanlar isteyip, karektersiz erkeklere aşık olmak kadınların genel özelligidir. Şunu bilmekte bir kere fayda var ki ; kadınlar istedikleri gibi olan erkeği sevmezler, istediği gibi olmayan erkekleri, istedikleri gibi yapmak için uğraşabilecekleri erkekleri severler. Değiştirmek için. Bunda da çoğu zaman başarılı olamaz ve üzülürler. Kadınlar çok üzülür, çok ağlarlar.
      Kadınlar, duygusaldır, hem de çok. Bağlandımı bırakamazlar kolay kolay. Bir kadının kalbinden sevdiğini çıkarabilmesi zamkla yapıştırılan karton gibidir. Onu ordan bir anda kurtaramazsın, parçalana parçalana ayırırsın birbirinden ancak. Ve ne kadar ayırırsan ayır mutlaka kalır ufak tefek izleri. Beklemeyi iyi bilirler sevdikleri için, acı çekmekten kaçınmazlar. Fedakarlık da yaparlar. Ne kadar pisliğin olursa olsun tertemiz elleriyle seni temizlemeye çalışırlar, kirlenmeyi göze alarak. İçinizden hiçte sevgileri öyle değil diye geçiriyorsanız eğer, geçirmeyin. Bir kadın tarafından gerçekten sevilmemişsiniz demekki.
     Ne yaparsanız yapın bir kadının nefretini, öfkesini kazanmayın. İşte o zaman melek halindeyken tanrıya isyan edip şeytan olurlar. Sakın bir meleğin isyan ettiği tanrı olmayın. Bir kadın iki şey için herşeyini feda edebilir; Bir sevgisi, iki nefreti için.
                                                                                                               Mehmet Taş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder